Известие

Collapse
No announcement yet.

Лепкаво табло?!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от mesatriani Покажи съобщение
    lordliness, благодаря! Изглежда като трудна мисия Мой приятел ми предложи да използвам солвент за дигитален печат, но се опасявам освен гадостта, да не смъкна и цялото табло
    Дай поне някаква идея с какво си изчистил - изглежда са някакви домашни обикновени препарати?!
    Недей със солвент!
    Моята беше на същия хал,смених си всички дрехи заради тая гадост.
    Аз се справих с проблема ,като използвах метокси пропанол и изопропилив алкохол(спирт,разредител) и доста парцали.Може да си ги намерите от някоя флексо печатница.Като първо с мокър парцал с метокси пропанола навлажнявате по-малко местата и почвате та търкате и след това запечатвате с изопропила.
    А със соловента за дигитален печат има голяма вероятност да останат бели следи,а не дай си боже да бършите пвц стъкло ще стане като матирано.

Comment

Ако искаш да си го направиш както трябва ,чистиш боята купуваш едно голямо парче финна бежова кожа и си слагаш на жабката на подлакътника на двете страници около музиката и под волана аз така направих и съм много доволен от визията която придоби таблото ще направя и снимки да се види разликата .Играчка е но си заслужава.

Comment

Ще чакаме снимките колега
        Alfa 166jtd,1999

Comment

Имам същата идея - да сложа кожа на жабката и останалите пластмаси вкл. и тези на подлакътника. Моля да изпратиш снимки как е станало и да дадеш съвет дали тапицер го прави или yourself.

Comment

снимки на таблото

Първоначално публикувано от Ruger_SP101 Покажи съобщение
            Имам същата идея - да сложа кожа на жабката и останалите пластмаси вкл. и тези на подлакътника. Моля да изпратиш снимки как е станало и да дадеш съвет дали тапицер го прави или yourself.
            Ето колеги малко снимки ,сам съм си монтирал кожата като на жабката и под волана е най лесно а за двете страници около таблото с дисплея се сваля първо малката иноксова лайсна после се разкопчава около скоростния лост кожата и се повдига внимателно долния елемент около топката на скоростния лост които е на щипки и от долу ще се видят останалите винтчета който крепят черния ринг който също се сваля .
            Attached Files

Comment

Изглежда чудесно,с какво го залепи и в какви магазини продават кожа,в Пловдив не съм виждал никъде.Гледам пак снимките,ако станеш тапицер ще забогатееш,много е хубаво!
              Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Кожа трябва да се търси в специализираните магазини за кожа в София знам 3 магазина останалото е да намериш подходящ цвят и големина на парчето след което се разкроява като първо се слага на жабката и под волана ,на мен ми се наложи да се пришива в зоната на страниците и се получи добре преди да се лепи трябва с нож да се отстрани и старата боя ,а като лепило ползвах Момент универсал на Хенкел другото е умение и да имаш поглед .

Comment

На ръка ли я опъва или използва шпатула?
                  sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Аз чистих тази, която е под волана - е такъв чанч нЕма!
                    Ползвах "Меглио" в големи количества, то с меглиото си прее.ах покритието де - преди да се направя на чистотник въобще не лепеше.
                    Питал съм една тапицерка - разковничето за такива криви повърхности е "верефна" (не съм сигурен за правописа) кожа и пистолет за горещ въздух, добре е лепилото да се нанася на спрей - показа ми тапицирано табло - няма нито една гънка.
                    Last edited by kiko73; d.m.y г., 11:32.
                    AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон

Comment

То това са най-гнусните неща в тази кола...жабката и кората под волана
                      ------
                      П.П и липсата на поставка за чаша
                      sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

снимки на таблото

[QUOTE=Linkestis;908959]То това са най-гнусните неща в тази кола...жабката и кората под волана
                        ------
                        П .П и липсата на поставка Първата снимка е страницата под страничния черен ринг ,на жабката и подлакътника се разглобяват черните елементи ,като цяло си е голяма занимавка правил съм го на ръка и съм ползвал и щипки за опъване на кожата
                        Attached Files
                        Last edited by simvola; d.m.y г., 14:02. Основание: грешна снимка

Comment

Здравей колега , писал съм по темата има и снимки потърси темата лепкаво табло и ще прочетеш и други колеги как са се справили с проблема .

Comment

Приятели, най-лесно става с прах за пране. Пробвал съм и с ариел и с тео бебе резултата е изумителен. Честно казано и аз не мога да си обясня защо, но праха буквално измива тая гадост. Трябва обаче обилно да се полива с вода. Аз така измих жабката и кората под волана, но за съжаление не можах да сваля кората, която е непосредсвено в ляво от жабката - някой може ли да каже как става?

Comment

Вчера се занимавах с малкото табло около километража, свалих го и се почна е търкане с какво ли не в крайна сметка се справих с няколко гъбички за съдове, лепях и избутвах тая гадост с грапавата им част и така 10000 пъти.стана но не си е работа. Не съм пробвал с прах за пране но ако става това си е сериозно откритие

Comment

И там ли да очаквам да залепне някога ?
                                Alfa Romeо 166 2.5 V6 Sportronic, EX: Lancia Lybra Comfortronic 5.20, Ex: Lancia Kappa Power Drive 5.20

Comment

Working...
                                X